WORKSHOP PORTRETFOTOGRAFIE

Mensen ontmoeten en fotograferen zijn twee van mijn favoriete bezigheden. In portretfotografie komen die twee mooi samen. En, lucky me, alleen al het afgelopen jaar heb ik meer dan 100 mensen gefotografeerd. Onderweg heb ik uiteraard een heleboel kennis opgedaan, dingen uitgeprobeerd, en uitgevogeld wat wel en vooral wat NIET werkt. Die kennis deel ik graag met jou in deze nieuwe workshop ‘Portretfotografie’.

In deze workshop neem ik je mee in mijn werkwijze, mag je me álles vragen, en gaan we aan de slag met het fotograferen van een model. Je gaat na afloop weg met een heleboel nieuwe kennis en inspiratie, nieuwe beelden en vooral heel veel zin om ook mensen te fotograferen!

IK WIL DIT!

INHOUD WORKSHOP

De mens

Het belangrijkste van een portretshoot is de persoon voor je lens. Een belangrijk onderdeel van de workshop is dan ook: hoe stel je iemand op zijn of haar gemak? Welke houdingen werken goed? En vooral: hoe zorg je dat iemand op de foto komt zoals diegene is?

Het licht

Ik laat je zien en ervaren wat licht kan doen, wat wanneer wel of niet werkt en hoe je ermee kunt spelen. (Ik fotografeer alles met natuurlijk licht en dat zullen we ook tijdens de workshop doen)

Props & achtergronden

Tijdens de workshop zul je uitgebreid experimenteren met verschillende achtergronden en props en erachter komen wanneer die goed werken en hoe je die goed kunt inzetten.

DETAILS

Zaterdag 30 oktober 2021

10:00u - 13:00u

In mijn studio in Utrecht

Inclusief hapjes en drankjes

225,- ex BTW

(pilot-prijs)

GOED OM TE WETEN

Er is in deze workshop plek voor maximaal zes deelnemers, zodat er genoeg ruimte is voor persoonlijke aandacht en feedback.

We gaan tijdens de workshop ook daadwerkelijk aan de slag. Er zal een model aanwezig zijn, zodat je kunt experimenteren en de opgedane kennis meteen in de praktijk kunt brengen. En natuurlijk mag je tijdens de workshop alles vragen!

Ik neem je mee in mijn werkwijze, maar zal je vooral motiveren je eigen werkwijze en stijl te vinden!

IK weet genoeg, ik ben erbij!

OVER MIJ

Ik ben Daisy Ranoe, beeldmaker.

Ik maak beeld door middel van kunst, creatieve concepten en fotografie. Mensen fotograferen vind ik één van de mooiste vormen van fotografie en inmiddels heb ik ontelbaar veel portretten gemaakt.

De ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan, deel ik graag met je in deze nieuwe workshop. Geen vraag is vreemd, en niets is geheim :)

Zie ik je snel?

VEELGESTELDE VRAGEN

Moet ik professioneel fotograaf zijn?

Dat is niet nodig. Ik ga je in deze workshop echter niet uitleggen hoe een camera werkt, dus het is wel handig als je je camera al kent. Of je nou begint met mensen fotograferen of al veel ervaring hebt en nieuwe inspiratie wilt opdoen: iedereen is welkom. Juist die mix van ervaringen is leuk!

Wat heb ik nodig om te kunnen deelnemen?

Een camera, je creativiteit en eventueel een notitieboek of laptop voor aantekeningen.

Wat voor camera heb ik nodig?

Dat maakt niet uit. Als je een portretlens hebt, kun je die meenemen, dat is altijd handig, maar geen must. De focus ligt op het fotograferen zelf en niet op de techniek. Uiteraard mag je tussendoor welk vragen stellen over het technische verhaal, maar de focus ligt echt op het fotograferen zelf. Fun fact: ik ben zelf ook geen technische fotograaf en weet net wat ISO en diafragma inhouden ;-)

IK WIL DIT!