Na afronding van het project Viaa Kunst, kreeg ik een leuke mail van de kunstcommissie: “We denken erover om een kunstwerk van jou aan te schaffen! Dan is het cirkeltje mooi rond. En we hebben nog wat lege muren gespot. Misschien heb je hier zelf ideeën bij? Wat zou hier nog mooi passen?”

De plek wist ik meteen: hoge, lege muren bij de hoofdingang. In de huidige collectie van Viaa kon ik hiervoor namelijk geen passende werken vinden. Vervolgens bedacht ik twee ideeën, waarvan eentje gebaseerd was op een al bestaande serie ‘Van hoopvol naar hooploos’. Dat is ‘m ook geworden: voor Viaa heb ik twee routes geschilderd die passen bij de hogeschool en de omgeving.

Je ziet hier twee routes in Zwolle. Eén vormt de route van de hogeschool naar een Domus van het Leger des Heils, 7 minuten verderop. Het tweede werk laat de route zien van vijfsterrenhotel De Librije naar De Herberg, een opvang voor dak- en thuisloze mensen. Dit zijn plekken die de meeste studenten en docenten van Viaa kennen.

De kleuren die ik gebruikte zijn variaties op kleuren van de huisstijl. Daarnaast zijn ze zo gekozen dat ze in overeenstemming zijn met de kleuren die ik gebruikte voor het decor dat linksboven van de werken te zien zijn.

Concept & realisatie en kunst door mij.

Meer over deze serie vind je hier.

Winkelmand